Varför denna paj kallas Italiensk vet jag inte och inte heller vad som är påsk-aktigt med den men god tycker jag den är.
Italiensk påskpaj
Pajdeg:
5 dl vetemjöl
2 hg smör
Kallt vatten
Blanda samman i matberedare och ställ i kylen minst 1 timme
Fyllning:
Ca ½ kg broccoli (fryst eller färsk).
(1-)2 hg lättrökt skinka skäres i tärningar
2 msk smör
2½-3 msk mjöl
2 dl tunn grädde
1 hönsbuljongtärning + 1 dl vatten
2+4 msk riven parmesan
2-3 äggulor
Ugnstemperatur 225 grader
Tryck ut drygt hälften av degen i en form med löstagbar botten. Strö över 2 msk parmesan och ställ gärna in i kylen igen en stund
Förväll broccolin och häll av vattnet och låt svalna
Fräs skinktärningar i smöret
Dofta över mjöl
Späd med buljong + grädde
Ta av från värmen. Rör i äggulor och 4 msk parmesan
Lägg broccolin i formen. Häll över skinkblandningen
Kavla ut deg tunt och sporra ut remsor som läggs i rutmönster över pajen
Pensla med 1 uppvispat ägg
Grädda ca 30 min i ugnen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar