30 september 2010

Kycklinglårfilé med salvia och parmaskinka

Ett recept jag fått av min syster. Bra om man får tag i stora lårfiléer eller benar ur själv.

Beräknat för ca 4 personer

Sätt ugnen på 225 grader

ca 800 g potatis
3 vilöksklyftor
Skiva detta och lägg i långpanna

2 dl vitt vin
ca 2 dl vatten
2 msk kycklingfond (eller kalvfond)
2 msk olja
Häll allt detta över potatis/vitlök och blanda runt
Ställ in i ugnen ca 45-50 minuter

Kycklinglårfiléer
Färsk salvia
Parmaskinka
Färska cocktailtomater

Lägg ett salviablad i varje kycklinglårfilé
Slta, peppra och rulla ihop och fäst med tandpetare
Bryn filéerna i smör, ta upp och linda en skiva parmaskinka runt varje filé
Skölj och halvera tomaterna
När ca 15 minuter återstår av potatistiden lägger man på lårfiléer och tomater
Servera med ex potatis och en fräsch blandad sallad

Inga kommentarer: