23 oktober 2010

Ost och tillbehör

Som många säkert förstått är jag synnerligen förtjust i ost i alla dess former.
Här kommer ett par tips på ost med tillbehör

Den milda men otroligt goda osten Brillant Savarin blir alldels extra god tillsammans med Mandarinhonung. Den säljs i smala rör som ibland finns hos Hugo Eriksons ost i saluhallen. Ätes gärna tillsammans med ett kex som kallas Svärmors tunga (långa, mjälla, sköra kex från Italien).

Till grönmögelost, gärna Saint Agur eller Gruyere passar en lite marmelad som heter Svarta körsbär med lakrits. Jag vet, det låter inte klokt men är en vansinnigt god kombination vilket även de som varit kritiska innan fått medge. Även här har mitt inköpsställe varit Hugo Erikson men den finns kanske på andra håll också. Tillverkare är Andrézy (fransk).

Pröva gärna den italienska osten Taleggio. Förträfflig på ostbrickan men kan även användas i paj, till pasta och annat.

Allt för nu! Eva

Inga kommentarer: