Igår gjorde jag något jag aldrig provat tidigare - lammlägg.
Dom fick beställas ung. en vecka i förväg i köttaffären men det var det värt
Detta är ett recept för 2-4 personer
Sätt ugnen på 150 grader
1(-2) lammläggar per person, lite beroende på storlek
Bryn lammläggen ett par minuter på alla sidor
Lägg i form med rejält hög kant.
Häll över:
5-7½ dl köttbuljong
2-3 dl mustigt rödvin
4-6 lagerblad
2-3 vitlöksklyftor
8-12 smålökar
2-3 kvistar rosmarin
2-3 kvistar mejram (gick bra med torkad också)
½-1 msk pepparkorn
Täck över formen med vanlig folie
Ställ in i ugnen 2-2½ timme till köttet nästan faller av benen
Jag gjorde ett potatismos med vitlökssmak. Vitlökssmaken fick jag genom att skiva vitlök och koka upp den med mjölken. Sedan fick det stå ca 15 min medan potatisen kokade färdigt. Blandade med smör och silade ner det i den stampade potatisen. Smaka av med salt och peppar.
Ät och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar