29 september 2010

Lax Lorensberg

Detta har blivit en favorit! Lätt att laga och såsen smakar svårare och exklusivare än den är. Passar bra så här när höstkylan kommer

Beräknat för 4 personer

Jag brukar äta detta med pressad potatis som verkligen suger upp såsen!

600 g laxfilé eller laxsida
gorgonzola eller ädelost
lite salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader
Salta (försiktigt) och peppra fisken
"Smula" över rikligt med ost
sätt in i ugnen ca 20 minuter

Såsen (gör gärna dubbel sats - det brukar gå åt)

1 dl sherry
½-1 grönsaksbuljongtärning
2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
1 dl finklippt dill

Koka upp buljongtärningen med sherryn
Tillsätt creme fraiche och dill

Servera med pressad potatis, kanske tomat, suger snaps eller något annat som du tycker om.
Kräver ett smakrikt vitt vin eller kanske öl
Bon apetit!

Inga kommentarer: